Prefiterol Tarifi


Hamuru:
  • 1+ 1/4. su bardağı su
  • 1+ 1/4. su bardağı un(1,5 su bardağından biraz eksik olacak..)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 180 gr. margarin
Yapılışı:
  • Tencereye suyu, şekeri ve tuzu ilave edip kaynayınca içine margarini ekliyoruz,eridikten sonra unu ilave ederek arada bir karıştmak suretiyle 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamur oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 yumurta (5 te kaldırıyor) yı teker teker her birini iyice yedirerek elimizle yoğuruyoruz.
  • Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye kremşanti torbası yada tatlı kaşığı kullanarak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye diziyoruz.

  • 170 derecedeki fırında tam 30 dakika pişiriyoruz..(tabiki asla fırının kapağını açmıyoruz, zira hamurlar sönüyor (bekleyin bu sürede hazır oluyor.)
Krema: 
  • 500 gr süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Bütün malzemeyi karıştırıp tencerede pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
  • 1 paket krem şantiyi ½( yarım su bardağı) sütle çırpıyoruz ve soğuyan kremayla iyice karıştırıyoruz…(içine damla çukulata, File fıstık ilave edebiliriz.)
  • Hazırlanmış olan ekleri soğuduktan sonra ortalarından keserek kremayı kaşıkla içine koyuyoruz..
  • Hazır satılan herhangi bir çikolata sosunu pişirerek üzerine döküyoruz .
  • Arzuya göre file fıstık, Hindistan cevizi, yada file fındıkla süsleyebilirsiniz..
Blogger notu :
* Çikolata sosunu kendimiz de yapabiliriz.
* Bu tarifden 40 adet ek çıkıyor.
* Elle yoğrulması özellikle daha iyi sonuç veriyor ve hamuru muhakkak oda sıcaklığında soğutunuz..
* Çikolata sosunu evde kendimiz yapacaksak içine bir fiske tuz atmayı unutmayalım tam bir çikolata lezzeti yakalarız.
* Ve en önemlisi hamurun ölçüsünü tam tutmak zorundayız..Biraz zahmetli gibi görünsede birkaç denemeden sonra 1 saat kadar sürede tamamlanıyor..




Size ve sevdiklerinize AFİYET OLSUN.


12 haziran 2010 tarihli yayın güncellenmiştir.





9 yorum:

mine dedi ki...

hazır alsak ceviz gibi olan kısımları : ) kıremaları yapması nasılsa kolay : )P

zeynep dedi ki...

oda olur neden olmasın sevgili minecim ;)ama denemelisiniz inanın yapımı oldukca basit insanın kendi yaptığı gibi olmuyor beğeniniz ve misafirliğize çok memnun oldum herzaman beklerim.. sevgiyle...

Adsız dedi ki...

canım çok teşekkür ederim ellerine sağlık profiterol çok güzeldi ellerine sağlık

otuzundansonra dedi ki...

nefis görünüyor,ellerine sağlık

melek dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

AHLâM'DaN dedi ki...

çok sevdiğim ama hiç denemeye cesaret edemediğim bir tariftir bu.harika lezzetli görünüyor...ellerin dert görmesinnn

zeynep dedi ki...

otuzundansonra @ Teşekkür ederim canım..

melek @ Teşekkürler..

AHLaM'DaN @ Bende canım çok yıllar hep zor olduğunu düşündüğümden dışarıda yerdim halbuki öyle kolay ki deneyince fark ediyorsun..

Betül ÖZBİR dedi ki...

bende bu tariflere bitiyorum,yapıcam kesin diyorum ama yok,iştah problemim var kesin:)

zeynep dedi ki...

Betül ÖZBİR @ Ah o iştah bende de olmasa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...