Bademli irmik helvası



Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su ve süt karışımı (yarı yarıya karıştırabilirsiniz)
yarım paket tereyağ yada margarinYapımı çok basit fakat bir o kadar da lezzetli olan helvamızın hazırlanışı:  Yağı eritip irmiği ekliyoruz ve buğday rendini alana dek sürekli karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz,şekeri ve su süt karışımıda ilave edip göz göz olana dek kısık ateşte pişiriyoruz ki( 2 dakikada oluyor zaten )sonra bademleri ekliyoruz ağzını kağıt havlu ile kapatıp bir kenarda demlenmeye bırakıyoruz..


Not:Badem yerine ceviz yada fındık kullanabiliriz, dondurma eşliğinde servis yapabiliriz..


                                                   AFİYET OLSUN.

2 yorum:

mine dedi ki...

helvayı çok severim, ooohhh kokusu bile yeter ellerinize sağlık

zeynep dedi ki...

Afiyett bal olsunn sevgili mine hoşgeldin bloğuma...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...