Gözleme Tarifi

Malzemeler:
Un,süt,yaşmaya,tuz ve su_____Hepsi gözkararı
Eritilmiş tereyağı bir miktar sıvı yağ ile karıştırılır.
Yapımına gelirsek:
Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurduğumuz hamurun 15,20 dakika mayasının gelmesini bekliyoruz..Açma kıvamına gelen hamurdan parçalar kopararak bezeler hazırlıyoruz..Oklava yahut merdane yardımıyla açtığımız hamuru yağlayarak katlıyoruz.


Bu şekilde bütün bezeleri hazırlıyoruz.Hazırladığımız bu parçaları merdane yardımıyla bir miktar büyüterek... Isınmış teflon tavada pişiriyoruz her iki tarafınıda ve yağlıyoruz pişen gözlemelerin...


Afiyet Olsun.
Tahinlisinede göz atın..;)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...