Kırmızı biber ezmesi

  • 1,5 kg.kırmızı biber (fırında közlenir ve kabukları soyulur)
  • 6,7 diş sarımsak ince ince doğranır(daha az da kullanabilirsiniz,yada fazla)
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Hepsi karıştırılır ve kavanozlara koyarak 3,4 hafta sonra yenmek üzere ağzı sıkı sıkı kapatılır..
  • İsterseniz 1,2 saat sonrada yiyebilirsiniz tabi..;))
  • Kahvaltılarda, çay saatlerinde, et yemekleri yanında servis yapılabilir.
 Tarif kaynak:Salata uzmanı sevgili kız kardeşim .                                  
                    
                                             Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık harika olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aaaaaa ama sevgili kardeşin ve sen benim canımı ç.ektirdiniz oldumu ya:)

    Ellerine sağlık nefis görüntü harika lezzet keşke bende yapıp koyabilsem

    YanıtlaSil
  3. BENDE BU TARİFİ ARIYODUM NE ZAMANDR TŞKLER.

    YanıtlaSil
  4. BENDE NE ZAMNDR BU TARİFİ ARIYODM TŞK EDERİM. EN YAKIN ZAMNDA YAPACAM.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...