Kıymalı Çiğbörek (İçli börek)

Hamuru:
Un,maya,tuz,sıvıyağ ve süt..Hepsi gözkararı
İç malzemesi:
Kıyma
Rendelenmiş kurusoğan
Tuz ,karabiber, kırmızı biber,kekik
Sıvıyağ
1 Adet yumurta
Su (Özleştirmek ve kıvamlı bir karışım elde etmek için)

**İnce kıyılmış maydonoz
**Hepsi göz kararı 
**İç malzemeyi kavurmuyoruz özelliği çiğ kıyma kullanılmasıdır.
**Yoğurduktan sonra bir miktar bekletip mayası gelen hamuru küçük bezeler halinde açıyoruz,İç malzemesini koyduktan sonra yarım ay şeklinde kapatıp ve teflon tavada her iki tarafını da eşit şekilde pişiriyoruz...
                                                 Afiyet olsunn...

6 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

sabah sabah iştahımı arttırdın arkadaşım ,ellerine sağlık.sevgiler.

mine dedi ki...

ayran yanına da sizdeyim öğlene : )

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Zeynep naptın....Hemen yemeğe gitmeyelim karnımdan sesler geldi çiğböreği görünce ellerine sağlık

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

ellerine sağlık çok severim bu akşam yapsammı diye düşündüm bir an:)

zeynep dedi ki...

Mutfaktaki rüya-arzu; sevinmelimiyim;)Teşekkürler..

mine; Elbette canım başımla beraber..

zeynep dedi ki...

YEMEK VAKTİ AYLİN;:))Hastasınya beslen dedim biraz toparla kendini;)

Yeşim(lezzetindenevarsa);Yapmalısın elbette ne güzel olur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...