Ev Yapımı Kumpir

  • 6.7 adet iri boy patates
  • 8.9 adet sosis (minik sosislerden)
  • 5.6 adet salatalık turşusu
  • 400 gr kaşar peyniri
  • 2 dolu dolu çorba kaşığı tereyağı/margarinde olabilir
  • Tuz.Karabiber
  • Ketçap ve Mayonez
Hazırlanması:
  • Haşlanmış patatesleri ezici yada çatalla iyice püre haline getirdikten sonra teflon tavada tereyağını eriterek tuz ve karabiberini eklediğimiz patatesleri  bir kaç dakika soteliyoruz.
  • İnce ince kıydığımız sosisleri de ekleyerek bir kaç dakika daha çeviriyoruz 
  • İnce ince kıydığımız turşuları ve rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz
  • Ketçap, mayonez ve rendelenmiş kaşarla süsleyerek afiyetle yiyoruz;)))
**Önemli: Tuz miktarını turşuyu hesaba katarak biraz azaltıyoruz...
**Sosis yerine sucukta kullanabilirsiniz ama tereyağıyla bir araya geldiğinde biraz ağır oluyor...
**Arzuya göre mısır, bezelye, hardal sosu, nar ekşisi vb soslarla çeşitlendirilebilir...
Düdüklü tencerede haşlarsanız patatesi kumpirin hazırlanma süresi 25 dakikadır. Tam bir hafta sonu yemeği olabilir ne dersiniz.....


Afiyet olsun....





7 yorum:

nilerk dedi ki...

annem bize pazar öğleden sonra hazırlardı onu hatırlattı bana ahhhh bekarlık günleri

αѕαннαяα dedi ki...

Ayy benimde canım bugun kumpir çekmişti :D

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel bir tarif.. kumpir benim en sevdiğim lezzetlerdendir...mutlaka deneyeceğim...

bebegimincicileri.blogspot.com

yemyeşildeniz dedi ki...

hmm bayılırım kumpire, ellerine sağlık tatlım.

Swotpisces dedi ki...

harika gözüküyor, elinize sağlık. :)

dekorapsuwasyon dedi ki...

offffff bende bayılırım kumpire ne diyeyim yiyemedikten sonra ancak, ellerine sağlık :D

Gizemli Tatlar dedi ki...

patatesin her türüne evet, kumpirse yıldızlı evet, nefis görünüyor,ellerine sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...