Çatal (Tuzlu kurabiye)

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket margarin yada tereyağ 250gr.
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 6,5 Çorba kaşığı şeker
  • 1 Yumurta (sarısı yüzüne sürmek için ayrılır)
  • 1,5 Çay kaşığı tuz
  • 1 Paket hamur kabartma tozu
  • Yeterince un (azar azar eklenmeli)
  • Susam yada mavi haşhaş
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılarak elle şekillendirilir.(istediğiniz şekli verebilirsiniz)
Yağlı kağıt kaplı tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı susam yada mavi haşhaş serpilir.
 Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.


Diğer hamur işleri tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.
Resim cep telefonu ile çekildi görsel kalitesi için özür dileriz.

9 yorum:

Şerife dedi ki...

EN SEVDİĞİM KURABİYEDİR TUZLU KURABİYE ELLERİNE SAĞLIK :)

Şehnaz dedi ki...

harika görünüyor zeynepcim..ellerine sağlık arkadaşım..

Ülkü dedi ki...

Off off çatallarım seni he :) yeter yiyip durma :)

zeynep dedi ki...

Şerife; Teşekkürler..

Şehnaz; Teşekkür ederim arkadaşım mail atmıştım sana bir bak istersen..

Ülkü; Çok tatlısın korkmaya başladım senden;))ama yemiyorum yapıyorum sadece:))

Ülkü dedi ki...

Aaa ama olmzz ki yemiyorsan yiyecek olan var burada :)

ozgur dedi ki...

Annem ne çok yapardı biz çocukkene bunlardaaaannn...

zeynep dedi ki...

Ülkü; ay kıyamam sana kargolamak lazım sana her bişiden :))

ozgur ; Sizi görmek ne güzel yoktunuz çok zamandır...Hoş geldiniz..

Ülkü dedi ki...

Ay evett ağzından nasılda bal damlıyor bak bak :)) adreste var zati :P

zeynep dedi ki...

Ülkü; :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...