Şeftalili Pasta


YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
  •  4 Adet yumurta
  •  4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  •  3 Türk kahvesi fincanı un
  •  1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  •  2 Yemek kaşığı kakao
  •  2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  •  3 Yemek kaşığı kaynar su
  •  1 Paket kabartma tozu
  •  1 Paket vanilya
Pandispanya Yapılışı
• Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
• Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. Çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
• Toz malzemeleri  birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
• Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)


  • 3 Su bardağı (600 ml.) süt
  • 2 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Çay bardağı un
  • 2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Adet yumurta sarısı
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
  • 1su bardağı reçelli yada şekerli su (şeker 1 yemek kaşığı)
  • Ara kat malzemesi 3 adet orta boy şeftali küçük küpler halinde doğranır.
  • Damla çikolata
  • Üzeri için 1 Adet şeftaliyi ince dilimler halinde doğrayın.
  • Damla çikolata, ceviz, fındık tercih size kalmış.
Şeftali sosu
  • 1 Şeftali rendeleyin.
  • Üzeri suyla tamamlayarak 2 su bardağına eşitleyin.(bunun yerine hazır şeftali nektarin de kullanabilirsiniz.Daha şeffaf olur kanaatindeyim.)
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • Kaşığın ucuyla tereyağı

Pişen kekimizi soğuduktan sonra 3 e bölüyoruz.
Pastayı servis yapacağımız tabağa kelepçeli kalıbı koyarak kekin tek katını yerleştiriyoruz. Hazırladığımız suyla ıslatıyoruz .Sırasıyla krema + meyve + damla çikolata + kek + su + krema + meyve + damla çikolata + kek şeklinde katları üst üste sıralıyoruz. En üst katına biraz kremşanti sürerek şeftali dilimlerini ve çikolata parçalarını yerleştirdim.
Hazırlanmış soğuyan jöleyi üzerine dökerek birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra kelepçeli kalıbı çıkararak kenar duvarları şanti ile kapladım.Bir kaç saat daha dinlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor..Aslında ertesi gün daha lezzetli oluyormuşta biz bir iki saat sonra yarısını hüpletmiş oluyoruz zaten…:P
**Jöleyi limonlu chessecake deki limon sosu gibi hazırladım ..Farklı meyvelerle de yapılabilir..
**Krema ve pandispanya tarifi Hünerli Bayanlara ait.





12 yorum:

Ülkü dedi ki...

Asıl sana afiyet olsun gıcık :( eline sağlık şeker :)

Swotpisces dedi ki...

ama bu harika görünüyorrrrrrrrrrrr.... :))

Krnc dedi ki...

çok canım istedi,zaten şeftaliyi çok severim :)
ellerine sağlık:)

bir tutam kekik dedi ki...

CANIM RAMAZANI ŞERİF AYINIZ HAYIRLI UĞURLU VE BEREKETLİ OLSUN:)

PASTAN NEFİS GÖRÜNÜYOR BU ARADA...


MUHABBETLE...

ŞÜKRAN dedi ki...

Şeftalili pasta harika görünüyor renkleri çok beğendim güneş gibi dormuş sanki. bu arada hayırlı ramazanlar olsun.. sevgiler.

otuzundansonra dedi ki...

Ayyy çok lezzetli görünüyor

Paula dedi ki...

Olá boa noite!!!! Adorei conhecer este blog, parabéns!!! Deua água na boca de ver esses deliciosos doces...
Um grande abraço,
Paula Fonseca.

atelierpaulafonseca.blogspot.com

dikisdersi dedi ki...

Zeynep on parmagında on marifet ,ne kadar güzellikler çıkarıyorsun ortaya ,ülküye katılıyorum :)asıl sana afiyet olsun :)

LaMa dedi ki...

Iftarda bu pasta mi vardi? Hayirli Ramazanlar :)

HEDEN dedi ki...

Bu pasta çok güzel görünüyor,şeftali zamanı şimdi denemek gerekiyor, ellerınıze saglık hayırlı ramazanlar.

tuğçe dedi ki...

İgrenc sakin yapmayin!zaten kek üçe değil ikiye bile bolunmuyr perişan olursunuz...

zeynep dedi ki...

Tuğçe@Ben beceremedim de bari, milyon kere yaptığım tarif bu üstelik tarifi verdiğim herkes bayılırken ya senin damak tadına uygun değil yada beceremedin:)))Akşam akşam çok güldüm Allah da seni güldürsün emi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...