Paskalya


Yarım litre süt (500ml)
1 Su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı yüzüne sürmek için ayrılır)
1 Kahve fincanı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 Paket yaş maya
Alabildiği kadar un (Yumuşacık bir hamur olmalı)

Tüm malzemeler sırasıyla eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır.
Mayası gelen hamur şekillendirilerek yüzüne yumurta sürülür önceden ısınmış fırında yüzü kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet olsun.

9 yorum:

mavii dedi ki...

ahhhh zeynebimmmm çok severim ben bunu eline saglık:)

Gelibolu17 dedi ki...

Yerimmmm ben o paskalyalyaları yerimmm :) ellerine sağlık canım,çay demleyip geliyom dur sen dur hepsini ben yicem onalrın sana bilem kalmıyacaklar :)

deeptone dedi ki...

ya bunu evde hiç yapmadım ama hep yerim her yerde.
:)
kolaymış ki.
:)

reyhane dedi ki...

Ablam da çok güzel yapar,eline sağlık

Syhn dedi ki...

bak aklıma soktun yarın yapayım anneme ;)

zeynep dedi ki...

mavii @ Teşekkürler sık sık yapmalı o halde.

Gelibolu17 @ Çay yok ama kahvemiz var şekerim bekliyorum gel.

deeptone @ Evet çok kolay deneyin tabi.

reyhane @ Teşekkür ederim.

Syhn @ Yap yap annede övünsün kızım ne maharetli diye;9

canan dedi ki...

Ellerinize sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar canım

zeynep dedi ki...

canan @ Teşekkürler..

sarımutfak-hande @ Teşekkürler canım..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...