Ön plikaşeli kalem etek.


Aysun hanım, tek bir etekle dikiş kariyerini sonlandıran kursiyerlerimden biri:)
Aslında eli yatkın, bakın ilk defa makine kullanıp ve sadece 2 günde bu eteği dikebilecek kabiliyete sahip ama dikiş sabır gerektiriyor bu da uzun vadede sevgili Aysun'da yok;)


Eteğimiz diz altında  4*4= 8 cm lik plikaşe var.
Plilerin iç kısmından burada görebilirsiniz çıma (1 ml.den makine dikişi) geçiyorum.
Etek uçları elde hristo teyeli (kazayağı) yapıldı. Bu tarz klasik eteklerde elde bastırmak her zaman daha şık durur.
Kemerin içte kalan kısmına astardan hazırladığımız biyelerden dikiyoruz. Etek, pantolon düz kemer yada düşük bel kemerlerinin tümünü bu şekilde temizliyoruz.
Kemeri önceden ütüyle kırarak (kıvırarak) hazırlamak net bir görüntü elde etmeyi sağlar.
Penslere karşı bir antipatim var fark ettiyseniz mecbur kalınca sadece arkada kullanıyorum.:)

Not: Son aylarda bir hayli yoğun geçirdiğimden bloğu ve sizleri ihmal ettim oysa dikilen pek çok parça ve yayınlanacak tarifler vardı:(
Mayıs başında kız kardeşimin düğünü var sonrasında umuyorum gelebilirim.
Takip ettiğim tüm blogları okuyorum fakat ses vermeden gitmek zorunda kalıyorum maalesef.

5 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

Dikisi cokda duzgunmus oysa.erken.jubile mi yapti simdik uzuldum

zeynep dedi ki...

Huzur moda @ Evet canım öyle oldu:)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Valla tek etekle dikiş kariyerini sonlandırmaya hakkı yok bence. Çünkü son derece yetenekli. Nice terziler biliyorum ki şu eteğin onda biri kadar temiz ve düzgün dikiş dikmiyorlar.
Bu arada düğünden sonra şu kemer meselesini bol görselli olarak anlatmanı rica ediyorum. Çünkü bu kadar temiz dikişi ancak kursa falan giderek, o da belki, öğrenebiliriz. Ben bel kemerini katlayarak temizliyorum. Bu da bel dikişinde 4 kat, birleşme yerlerinde ise, artık Allah ne verdiyse, 6-8 kat kumaş demek oluyor:) Şimdiden teşekkürler.

eviminhuzuru dedi ki...

bende dikiş kursuna gidiyorum. Bizim sınıfta pes eden hiç olmadı malesef:) 25 kişi büyük bir azimle aylardır dikiyoruz da dikiyoruz. Birkaç kişi gelmese oh oh ne güzel sınıf bugün kalabalık değil diyoruz Allah hocamıza sabır versin:)

ANTİGONE dedi ki...

aslında ben o kadar sabırsız, tezcanlı biriyimdir ki, dikişle uğraştığımı öğrenenler çok şaşırırlar. ama çok sevdiğim için zamanla bu konuda kendimi eğittim. önceleri bir an önce bitsin diye baştan savma yapardım çoğu kez. şimdilerde daha sabırlıyım. bence de kursiyeriniz kendine haksızlık ediyor.