Balkabaklı Pasta

 Bal kabaklı pasta
4 Yumurta
250 gr. Tereyağ
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı karbonat
2 Su bardağı şeker ile pişmik kabak püresi
2 Yemek kaşığı tahin
4 Yemek  toz fındık
4 Yemek kaşığı hindistan cevizi
1 Limon rendesi
2 Su bardağı un
Yapımı:
Tereyağı eritin, ılınınca şekeri ekleyip çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam.
Diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp boşaltın 150 derece fırında ağır ağır pişmeye bırakın.
(Pudra şekeri ve karbonat kullanmadım.)
Tarif  CAFE PORTAKAL

4 yorum:

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık bal kabaklı kek güzel olur

Fatma Başaran dedi ki...

Bol malzemoslu bir pasta olmuş. Kabaklı olması da ayrı güzel. Elinize sağlık. Lezzetli olduğuna eminim

Şule YANIK dedi ki...

ellerine sağlık canım

Özgür Tatlar dedi ki...

Ne güzel olmuş ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...